Unable to load a new image

  • Hi, I apologise that I don't speak german. I installed a bootlogo and bootlogo wait onto my dm920 ,(both MVI file type) and when I went to activate them my box restarted and went into recovery mode. I can only assume that the files were wrong or corrupt. Now I am unable to load a new image. What comes up when I try to load it is (fatal: target device '/dev/mmcblk0p2' is not writable ). Is there a way to fix this by me / Is it a hardware problem that can be fixed by sending it to Dreambox or is the box unrepairable?


    Thanks in advance ;(

  • Thanks Renard, but my box doesn't boot up anymore , it goes straight to recovery mode so I can't check or delete any files that may be the problem . Telnet connects but FTP doesn't . I don't know any other methods I can do that. The problem is my box won't load the image and I can't load a new one. thanks again

  • I would be grateful if any member of the dreambox team can advise me on this problem . I have a 7020hd which I've had for 6 or more years and it's indestructable, but I hope that this is the case for my DM 920 too

  • here is a other Way for recovery from newnigma2 Board. tanks gorgone


    PS: post a full bootlog for more Details ....

  • Hi Hilfsbereit,


    here is the log from telnet

    Link encap:Ethernet HWaddr 00:09:34:48:B0:4E

    inet addr:192.168.1.116 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0

    inet6 addr: fe80::209:34ff:fe48:b04e%lo/64 Scope:Link

    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1

    RX packets:491 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

    TX packets:148 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

    collisions:0 txqueuelen:1000

    RX bytes:34340 (33.5 KiB) TX bytes:16588 (16.1 KiB)


    Link encap:Local Loopback

    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0

    inet6 addr: ::1%1/128 Scope:Host

    UP LOOPBACK RUNNING MTU:65536 Metric:1

    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

    collisions:0 txqueuelen:0

    RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)

  • Hi , I downloaded VCP and did what it said , but no port was visible. I also tried the telnet method and this is a copy of the telnet window

    root@dm920:~# journalctl -fu enigma2

    -bash: journalctl: not found

    root@dm920:~# journalctl -f -u enigma2 > /tmp/enigma2.log

    -bash: journalctl: not found

    root@dm920:~#