Posts by zeros

    And then you need software that can handle all of this. Does the DMM original software today support this thing, is a good question. I had my own question whether to outsource this tuner, but I did not bother wasting Money and my Time. The cutting edge is it definitely. I am keen to learn how you will do with it. If you get it working, it would be nice. I understand that this FBC tuner can also be used as a regular sat tuner?

    Have you updated the driver on your TV?
    I read on the link, what I gave you:
    --
    Constant and Random Signal Loss
    I've had my LG OLED 55C7P for over 7 months and despite all the effort to fix it, it still loses signal every single day. The controller board has been replaced twice. I've replaced all the HDMI cables 4 times with different brands each time. I've shuffled all 4 devices (PS4Pro, Apple TV 4k, DirectTV and Chromecast) to various different ports. Software has been reloaded twice. TV has been reset to factory defaults 5 times. Despite all this it still doesn't work.
    LG has been good about coming out and trying to repair it but we're not getting anywhere. I've got it on video several times but this is the best footage:
    --
    eloes Member
    Posted on 2018-02-27 15:12:13
    Ok, so all of a sudden I have a no input signal. Worked last night just fine and now this morning its gone. Here is all the troubleshooting I've tried thus far.
    I switched HDMI ports on the back of the TV, tried a different HDMI cable, and used a totally different device (DVD player) and plugged that in all the HDMI ports with the two different cables.
    With all of that I still am not getting a picture. So then I took out another TV and plugged my receiver into that and everything is working just fine on my small 22 inch TV.
    So I know my receiver and HDMI cables aren't the problem. I sure hope my LG TV didn't just fail on me!!! I've had LG TV's for the past 10 years and planned on my next TV being a LG,
    but now I'm thinking twice about that decision unless someone knows what I can do to get my TV back working. Oh, and when I hit the menu button on the LG remote the menu screen comes up just fine. Just wanted to add that.
    --
    So I think you must be 100% sure, before sending your dm900 back, that it's not your TV issue.

    Important part from your log is here:

    [ 9.393862] HDMI: ignore false positive disconnect!
    [ 9.394451] HDMI: now powered down
    [ 9.394847] HDMI: Unable to retrieve Rx EDID info.. no rx device
    [ 9.395547] using 50.00Hz as MonitorRefreshRate
    [ 9.396094] SET FORMAT: display[0], format='720p50'
    [ 9.396732] HDMI: CEC use logical address 3
    [ 9.397247] HDMI: CEC init completed... state is now 3!
    [ 9.536525] HDMI: CEC send ok!
    [ 9.780951] VIDEO0: enable deinterlacer
    [ 9.781517] VIDEO0: set fallback framerate to 60000
    [ 9.782091] VIDEO0: set progressive override mode to 1
    [ 9.782681] VIDEO0: set streamtype!
    [ 9.783092] -> set MPEG2
    [ 9.783435] -> sw rave disabled!
    [ 9.868289] VIDEO1: set fallback framerate to 60000
    [ 9.868863] VIDEO1: set progressive override mode to 1
    [ 9.869464] VIDEO1: set streamtype!
    [ 9.869868] -> set MPEG2
    [ 9.870217] -> sw rave disabled!
    [ 9.906182] VIDEO2: set fallback framerate to 60000
    [ 9.906750] VIDEO2: set progressive override mode to 1
    [ 9.907348] VIDEO2: set streamtype!
    [ 9.907752] -> set MPEG2
    [ 9.908099] -> sw rave disabled!
    [ 9.921362] set ac3 to downmix
    [ 9.921727] set wmapro to downmix
    [ 9.922134] set ac3plus to use_hdmi_caps
    [ 9.922590] set dtshd to force_dts
    [ 9.922987] set aac to downmix
    [ 9.923677] audio ch2: add stereo (background decoder) input to mixer DUMMY2
    [ 9.924532] audio ch1: add stereo (hdmi-rx) input to mixer DUMMY
    [ 9.925744] DVB: registering new adapter (BCM7439)
    [ 10.028836] autodetecting NIMs...
    [ 10.540080] Found: Slot 0, ID: 1b (by CA)
    [ 10.540551] Initializing adapter 0 (Si2169C-(null))
    [ 10.542332] (NULL device *): DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Si2166D)...
    [ 10.543539] Initializing adapter 1 (Si2169C-(null))
    [ 11.551090] (NULL device *): DVB: registering adapter 0 frontend 1 (Si2166D)...
    [ 11.552729] CI stopped...
    [ 11.553364] init ALSA!
    [ 11.558179] fe_common: retrying i2c transfer at adapter 4 (0xb)
    [ 11.568680] registered vtuner misc/vtuner0, minor 49
    [ 11.570803] registered vtuner misc/vtuner1, minor 48
    [ 11.573204] registered vtuner misc/vtuner2, minor 47
    [ 11.596993] registered vtuner misc/vtuner3, minor 46
    [ 11.597643] HDMI-RX: init
    [ 11.598733] HDMI-RX: no device attached
    [ 11.599235] HDMI-RX: video format change event
    [ 11.599749] HDMI-RX: hdmi packet status stopped
    [ 11.600291] HDMI-RX: hdmiInput0 Receiving DVI format
    [ 11.600891] HDMI-RX: hdmiInput0 Color Space change from '' to ''
    [ 11.601645] HDMI-RX: init done

    Please put your HDMI - CEC setup also. Have you played with different HDMI - CEC and A/V settings? Do you have other devices connected to the other HDMI ports on TV? And what TV you have? And finally, you use original image, right?

    But you can't do that at the same time? Or you can, that's what I want to know. Thanks!
    Edit. (I mean, I'm going to have to configure the tuner menu to get the DVB-C or DVB-T? I can't do these at once, can I?)

    “What we talk about the Triple Tuner.. with Two DVB-S(2) connections and one DVB-C/T2 connection.. than you can use both” -> could you give it more detail, please. :)

    One more log and the bad part is here:
    --
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: navigate: 0
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: JavaScript Console: launch link ./vplayer/alotv.php (http://hbbtv.levira.ee/hbbtv/portal/launcher.js?v=1:305)
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: JavaScript Console: launch url ./vplayer/alotv.php (http://hbbtv.levira.ee/hbbtv/portal/launcher.js?v=1:328)
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: event: event=1 data=0xbec657b4 data2=(nil)
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: JavaScript Console: exit (http://hbbtv.levira.ee/hbbtv/portal/launcher.js?v=1:88)
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: [Browser].__onLoadProgress 10
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: [Browser].__onLoadProgress 30
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: not creating buffer for transparent widget 1280 x 720
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: not creating buffer for transparent widget 1280 x 720
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: not creating buffer for transparent widget 1280 x 720
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: not creating buffer for transparent widget 1280 x 720
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: [Browser].__onLoadProgress 100
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: [eWebView::Private] delayedRepaint()
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: [Browser].__onLoadFinished 1
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: pageLoadFinished
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: event: event=1 data=0xbec657b4 data2=(nil)
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: stopService
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: [eDVBCAService] free slot 0 demux 0 for service 1:0:1:33:7:20E9:EEEE0284:0:0:0:
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: [eDVBCAService] free service 1:0:1:33:7:20E9:EEEE0284:0:0:0:
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: [eDBusInterface::Private::sendEvent 0
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: [TeleText] service stopped
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: [TeleText] send array('B', [1, 0, 0, 0])
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: disable dvb subtitles
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: disable teletext subtitles page ffffffffffffffff (und)
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: decoder state: play, vpid=-1, apid=-1
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: DEMUX_STOP - pcr - ok
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: DEMUX_STOP - video - ok
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: VIDEO_STOP - ok
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: AUDIO_STOP - ok
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: DEMUX_STOP - audio - ok
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: AUDIO_CONTINUE - ok
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: start release channel timer
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: playing 4097:0:0:0:0:0:0:0:0:0:http%3a//stream5.levira.ee/stream.php?sid=5152.ts
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: eServiceMP3::playbin uri=http://stream5.levira.ee/stream.php?sid=5152.ts
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: I/ [InfoBar.setPlaybackState] :: connecting... Please wait! 1521090794.66
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: [eServiceMP3] souphttpsrc user-agent='Mozilla/5.0 (Linux mips; U;HbbTV/1.2.1 (+RTSP;Dream Property GmbH;Dreambox;1.5;1.0;) CE-HTML/1.0; en) WebKit QtWebkit OIPF/1.1 '
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: [eServiceMP3] extra-headers;
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: [TeleText] service started
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: resolved to PLAY -1
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: [HbbTV].aitInvalidated
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: [TeleText] serviceInfoChanged
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: [TeleText] TXT PID -1 DEMUX None
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: I/ [Browser.setVideoWindow] :: x=0, y=0, w=1280, h=720
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: W/ [Browser._doSetVideoWindow] :: x=0, y=0, w=1280, h=720
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: Looking for embedded skin
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: W/ [BrowserVideoWindow.setRect] :: 0,0 1280 x 720
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: W/ [BrowserVideoWindow.setRect] :: 0,0 1280 x 720
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: not creating buffer for transparent widget 1280 x 720
    Mar 15 06:13:14 dm920 enigma2[265]: event: event=1 data=0xbec657b4 data2=(nil)
    Mar 15 06:13:15 dm920 enigma2[265]: event: event=1 data=0xbec657b4 data2=(nil)
    Mar 15 06:13:15 dm920 enigma2[265]: event: event=1 data=0xbec657b4 data2=(nil)
    Mar 15 06:13:15 dm920 enigma2[265]: event: event=1 data=0xbec657b4 data2=(nil)
    Mar 15 06:13:15 dm920 enigma2[265]: [TeleText] serviceInfoChanged
    Mar 15 06:13:15 dm920 enigma2[265]: [TeleText] TXT PID -1 DEMUX None
    Mar 15 06:13:15 dm920 enigma2[265]: [TeleText] serviceInfoChanged
    Mar 15 06:13:15 dm920 enigma2[265]: [TeleText] TXT PID -1 DEMUX None
    Mar 15 06:13:15 dm920 enigma2[265]: [TeleText] serviceInfoChanged
    Mar 15 06:13:15 dm920 enigma2[265]: [TeleText] TXT PID -1 DEMUX None
    Mar 15 06:13:15 dm920 enigma2[265]: [TeleText] serviceInfoChanged
    Mar 15 06:13:15 dm920 enigma2[265]: [TeleText] TXT PID -1 DEMUX None
    Mar 15 06:13:17 dm920 enigma2[265]: release cached channel (timer timeout)
    Mar 15 06:13:17 dm920 enigma2[265]: [eDVBCAService] remove channel 0x3a7fef0
    Mar 15 06:13:17 dm920 enigma2[265]: [eDVBCAService] write leave transponder to '/tmp/camd.socket' ok
    Mar 15 06:13:17 dm920 enigma2[265]: [eDVBLocalTimeHandler] remove channel 0x3a7fef0
    Mar 15 06:13:17 dm920 enigma2[265]: [EPGC] remove channel 0x3a7fef0
    Mar 15 06:13:17 dm920 enigma2[265]: stop release channel timer
    Mar 15 06:13:17 dm920 enigma2[265]: [ 0] preClose
    Mar 15 06:13:18 dm920 enigma2[265]: W/ [InfoBar.__servicePlaying] :: <no detail>
    Mar 15 06:13:18 dm920 enigma2[265]: I/ [InfoBar.setPlaybackState] :: None None 1521090798.32
    Mar 15 06:13:18 dm920 enigma2[265]: [eDBusInterface::Private::sendEvent 1
    Mar 15 06:13:18 dm920 enigma2[265]: resolved to PLAY 0
    Mar 15 06:13:18 dm920 enigma2[265]: W/ [InfoBar.__servicePlaying] :: <no detail>
    Mar 15 06:13:18 dm920 enigma2[265]: I/ [InfoBar.setPlaybackState] :: None None 1521090798.33
    Mar 15 06:13:18 dm920 enigma2[265]: [TeleText] serviceInfoChanged
    Mar 15 06:13:18 dm920 enigma2[265]: [TeleText] TXT PID -1 DEMUX None
    Mar 15 06:13:18 dm920 enigma2[265]: [TeleText] serviceInfoChanged
    Mar 15 06:13:18 dm920 enigma2[265]: [TeleText] TXT PID -1 DEMUX None
    Mar 15 06:13:18 dm920 enigma2[265]: [TeleText] serviceInfoChanged
    Mar 15 06:13:18 dm920 enigma2[265]: [TeleText] TXT PID -1 DEMUX None
    Mar 15 06:13:19 dm920 enigma2[265]: event: event=1 data=0xbec657b4 data2=(nil)
    Mar 15 06:13:20 dm920 enigma2[265]: [ 0] prepareClose running loop
    Mar 15 06:13:20 dm920 enigma2[265]: [SEC-0] lock 0
    Mar 15 06:13:20 dm920 enigma2[265]: [SEC-0] locked 0
    Mar 15 06:13:20 dm920 enigma2[265]: [SEC-0] delayed close frontend
    Mar 15 06:13:20 dm920 enigma2[265]: [SEC-0] unlock 0
    Mar 15 06:13:20 dm920 enigma2[265]: [ 0] close frontend

    Hi palov63,
    Sad to hear it!
    My box works fine after the motherboard swap. I got my box on 12. Februar 2018 and after that, it's on a daily basis working and no worries.
    We had one user also the same probleem and also was motherboard swap and he confirmed me that no concerns any more. He have a concerns with the local DVB-C card reading- the opening of the channel takes a long ugly time (sometime 30 seconds), but it was also before swap so. I personally think, it is a oscam confg deficit.
    Thus, our boxes are working nicely! We are using all variants- DVB-S2, DVB-T, DVB-C, two different Triple tuners on my box and friend have one Triple tuner and second dual Tuner on his dm920. All OK after motherboard swap!
    I think your mistake is still in motherboard!?

    Thanks, but this topic I have already read, and no word about CXD1981. Actually, I'm waiting for an answer, that the tuner is not intended for dm920 (if that is the case).

    I will add one more channel log, which never worked with enigma2 box. It plays only with TV, like Sony, Samsung, etc.
    At the beginning the video come, and then it stops after some time playing. Whether here also can do something? :P
    We think, that they don't want to allow views with enigma2 box. Maybe says the log more to you?

    I have a question about LED. Can I configure the LED from somewhere? It is lit in blue under normal circumstances, I'd like to do that it be dark / blind. The other part there is suitable. Do I need to have in order to install the plugin? LEDManager plugin suggested by dre. My opinion is, that it would be good to change the default settings so, that no need for any plugins. All OK, except that, if the box turned on, the blue led will light up. Instead, it could be turned off in both cases- when the box is turned on and when the box is turned off.
    If the box will start recording, then the blue light start flashing and this is very OK- I get it know that the box handles with recording. As well all the other cases are good.


    I will ask for the opinions of others, what do you think of this? This amendment makes sense apparently to dm900 and dm920 dreambox models. It just bothers me all the time burning blue LED, if I look at TV.
    P.S. It is also so for the dm7020hd, but there is another frontprocessor. It means in case of dm7020hd the thing is OK right now and has all the time been.