Dreambox 900 and 920 UHD Problems

  • Hi to all from a new member

    I need some help with some problems I have with 2 off dm 900 and 1 dm 920

    from 1 dm900 I get this from putty logg


    CPU 01
    Dreambox DM900
    AVS init...
    AVS init OK
    AVS load:select_image: addr_offset: 00051000 part_offset: 00000000 bootStatus: 2a002b00
    AVS load_code offset =00051000
    LOADED
    AVS: overtemp mon ON



    single board select_image: addr_offset: 00055000 part_offset: 00000000 bootStatus: 3d2b2500
    MEMSYS-STD
    SHMOO 02010000 BLD:11138M HW:hpf0_b1p6 V:2.1.0.0
    MCB: FLEX
    AVS start:status=000000ff
    STB: Current voltage=00000398(920)
    temperature=00007f67(32615)
    PV=00000355(853)
    MV=00000398(920)
    AVS FW rev=30333278 [0.3.2.x]
    OK
    DDR0: !@ ffe0e780 <= ffe0df10 MEMSYS-0 @ f1100000
    MEMSYS ERROR: 00000001



    eMEMC:
    00000000 e
    PHY: 00000000
    eSHMOO: 10000000 00000082 00000000
    CPU 01
    Dreambox DM900
    AVS init...
    AVS init OK
    AVS load:select_image: addr_offset: 00051000 part_offset: 00000000 bootStatus: 2a2f2b00
    AVS load_code offset =00051000
    LOADED
    AVS: overtemp mon ON



    single board
    MEMSYS:0000002f
    FATAL ERROR: Boot 2nd image failed




    the second dm900 some times it starts and some times it just does not, I have plashed image from the update site but still the box does not work anymore now
    the image update was Donne via web update / browser, now even this box is dead and does not work anymore.

    DM 920 from telnet I gett this message


    CPU 01

    Dreambox DM920

    AVS init...

    AVS init OK

    AVS load:select_image: addr_offset: 00051000 part_offset: 00000000 bootStatus: 2a002b00

    AVS load_code offset =00051000

    LOADED

    AVS: overtemp mon ON


    single board

    select_image: addr_offset: 00055000 part_offset: 00000000 bootStatus: 3d2b2500

    MEMSYS-STD

    SHMOO 02010000 BLD:11138M HW:hpf0_b1p6 V:2.1.0.0

    MCB: FLEX

    AVS start:status=000000ff

    STB: Current voltage=00000388(904)

    temperature=000064c5(25797)

    PV=00000349(841)

    MV=00000388(904)

    AVS FW rev=30333278 [0.3.2.x]

    OK

    DDR0: !@ ffe0e780 <= ffe0df10 MEMSYS-0 @ f1100000 OK

    DDR1: =@ ffe0e780 <= ffe0df10 MEMSYS-1 @ f1180000

    MEMSYS ERROR: 00000001


    eMEMC:

    00000000

    ePHY: 00000000

    eSHMOO: 10400000 00000082 00000000

    CPU 01

    Dreambox DM920

    AVS init...

    AVS init OK

    AVS load:select_image: addr_offset: 00051000 part_offset: 00000000 bootStatus: 2a2f2b00

    AVS load_code offset =00051000

    LOADED

    AVS: overtemp mon ON


    single board

    MEMSYS:0000002f

    FATAL ERROR: Boot 2nd image failed



    I have been reading a bit up and down this board but cannot understand that the boxes just dies sunndendly
    like one of the boxes was fine in the evening and next morning was dead. and the other 2 boxes died after image update from dreamboxupdate
    the update process was OK, all the way, and im not a beginner in the DM world have programmed many boxes and have owned all the boxes from DM since the first Dreambox come out

    is there anything I can do my elf to fix the boxes or do I need to send them back to Germany for a fix, is there any explanation why this happens to this boxes.
    there must be a problem with SW or HW that this just dies out

  • Memsys error is 'standard'. Can't be resolved and has to be sent in for repair (Mainboard swap). Simply contact your dealer or contact Dream for an RMA ticket.


    The 2nd has to rescue-flashed and new firmware flash.....

  • thank you for your answer.

    for me is a bitt of a mistery that a box can break down after software install, even when the hole process gets done 100% correct and then after it does not boot anymore.

    it can't be hardware problem as the last box was working fine before update, then I update the image via web , install goes correctly and 100% then just reboot the box, after is just dead and not working anymore

    anyway I am not a engineer nor am I a programer but logically this sound like there is some problem with software then hardware.

    thanks for any replays :-)

  • Believe me, this MEMSYS error is reported many, many times before also in this forum. It's simply a bad eMMC chip and can't be fixed by the customer. The box has to be repaired by Dream or replaced by your reseller if still in warranty. Probably there is no provision for error correction/exclusion on these eMMC devices.

    Dreamboxes don't come in the quality of the DM8000 anymore. It's simple Chinese OEM production now (and certainly not the best......)

  • i Understand and I thank you for trying to help me out and appreciate your replay.

    I just can't understand for my own purposes how can a box that works normally go so wrong just buy programming , and I can assure you that image flashing whent smooth and everything was fine before:

    i gett it that there is a bad memory, but must be a explanation, I know Dreambox would not tell us end users what is the problem, but as I read both here in this forum and many other places this is a know problem for many users

    I started with Dreambox since early days and have programeed all the DM models they have come with, but have seen this kind of problem with the lates models :-)

    anyway it is just for me knowledge for my own understanding of things and why they go wrong :-)

    thank you for your help

  • Mittag an allen,


    Habe seit ein paar Tage Probleme mit Videotext diese ist auf einmal transparent an statt von Schwarz.

    Kennt jemand eine Lösung für mein Problem ?


    Danke im voraus.

  • Use the board search above with MEMSYS ERROR,


    and have fun while reading.;)

    than k you for your hint :-) I have actually read this before I asked here :-)

    i have even contacted Dreambox Germany but no response from them yet :-(

    seem Dreambox is not as it was once upon time

  • Hallo,


    Hat sich gelöst, ist tief in die Einstellungen versteckt. läuft wieder. 😊😊

    Fragt mich bitte nicht wie ich es gemacht habe, bin durch soviel Seiten gelaufen und weiß es echt nicht mehr.

    Trotzdem Danke an alle :thumbup::)

  • Mittag allen,


    Meine Geräte : Dreambox DM 900 UHD Triple und Dur-line UK104 unicable LNB. (siehe Bild)

    Habe mir ein Unicable LNB Dur-Line ( siehe Bild 1) gekauft damit ich ein anderes Programm anschauen oder aufnehmen kann. Bild habe ich dann über Tuner.

    Jetzt verzweifele ich aber an die Einstellungen siehe Bilder Tuner Einstellungen. Sobald ich bei Tuner 1 verbunden schalte nach Tuner 2 habe ich kein Bild mehr. ( siehe Bild 2)

    Dreambox meldet dann Tunen fehlgeschlagen.

    Wer weiß die richtige Einstellungen oder kann bitte helfen ?

    Vielen Dank schon mal.

  • Bei Unicable brauchst du doch nur Tuner A1 aktivieren.


    Und bitte mach ein Screenshot mit dem "dreambox webcontrol" (webinterface)


    mfg.


    schnubbel
    Schiller Fan

  • - Kabel an A1, A1 einrichten und eine freie SCR zuweisen

    - A2 „Konfiguration“ auf „erweitert“ stellen und einrichten, weiter unten „Verbunden mit“. Dort dann verbunden mit A1 einstellen und eine weitere freie SCR zuweisen.


    Bei Unicable brauchst du doch nur Tuner A1 aktivieren.

    Nein. Das trifft nur auf die FBC-Tuner zu. Dort werden dem ersten Tuner die verfügbaren SCRs zugewiesen und diese dynamisch auf alle Demods verteilt.

    Hier muss aber jedem Tuner eine SCR separat zugewiesen werden. (Hinweis: A1 und A2 müssen unterschiedliche SCRs bekommen.)



    Am Beispiel des Si2166B:

    A1


    A2

    Edited 3 times, last by Joey99 ().

  • DANKE DANKE Joey99 es hat geklappt :):):):):):thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:


    Jetzt kann ich zwei unterschiedliche Sender benutzen.


    Vielleicht noch eine Frage; Kann ich irgendwie jetzt noch ein anderen Sender gucken wenn ich schon zwei am aufnehmen bin ?