Please Contact Dreambox support

  • Hi,


    I have a new dreambox 900 which refuse to start and to go in rescue mode
    when I start it it displays a red exclamation mark. Same when I try to go in rescue


    I got the log, please help


    CPU 01
    Dreambox DM900
    AVS init...
    AVS init OK
    AVS load:select_image: addr_offset: 00051000 part_offset: 00000000 bootStatus: 2a002b00
    AVS load_code offset =00051000
    LOADED
    AVS: overtemp mon ON



    single board
    select_image: addr_offset: 00055000 part_offset: 00000000 bootStatus: 3d2b2500
    MEMSYS-STD
    SHMOO 02010000 BLD:11138M HW:hpf0_b1p6 V:2.1.0.0
    MCB: FLEX
    AVS start:status=000000ff
    STB: Current voltage=000003ae(942)
    temperature=00006a7a(27258)
    PV=00000364(868)
    MV=000003ae(942)
    AVS FW rev=30333278 [0.3.2.x]
    OK
    DDR0: !@ ffe0e780 <= ffe0df10 MEMSYS-0 @ f1100000 OK
    DDR1: =@ ffe0e780 <= ffe0df10 MEMSYS-1 @ f1180000 OK
    Sdram Scramble OTP = 0x00000001
    Sdram Scramble OK
    select_image: addr_offset: 00020000 part_offset: 00000000 bootStatus: 1b25252b
    BFW load mode OTP = 0x0000000f
    bfw_hash_locked = 0x00000000
    BFW key3 OK, BFW load OK
    BFW v2.1.0
    COPY CODE... DONE
    MICH: disable success
    SSBL
    PINMUX
    CACHE FLUSH OK
    MMU ON
    CACHE FLUSH OK
    _fbss 07080cd0
    _ebss 0713dd70
    _end 0713dd90
    HEAP @ 07200000
    STACK @ 09300000
    ARCH: CONFIG OK
    CLR BSS 07080cd0 to 0713dd70 OK
    CLR SRAM OK
    CACHE FLUSH OK
    CPU CLKSET OK
    GO!



    ,/
    ,'/___, BOLT v1.18 v1.18 LOCAL BUILD
    .'__ ,' (2016-10-31 21:04:46 cynric@cynric-VirtualBox)
    /,' Copyright (C) 2016 Broadcom
    /'



    Board: BCM97252SSFF
    SYS_CTRL: product=72521, family=7439b1, strap=000000b2,
    otp @ 0xf0404030 = 0x822000e0: en_cr(0x00000060) en_testport(0x00000080) macrovision_disable(0x02000000) moca_disable(0x80000000) rv9_disable(0x00200000)
    otp @ 0xf0404034 = 0x00000021: moca2_disable(0x00000001) rfm_disable(0x00000020)
    CPU: 2x B15 [420f00f3] 1719 MHz
    SCB: 432 MHz
    DDR0 @ 1067MHz, DDR1 @ 1067MHz
    RESET CAUSE: 0x000001 power_on (1 of 23 possible causes)
    CS0: SFDP SPI, 32MB, 64kB blocks, 64kB erase block, 256B pages
    CS1: NAND: unrecognized ID: 0xffff 0xffffffff
    RTS0: 0x1101004, 256 clients, ok
    RTS1: 0x1181004, 256 clients, ok
    BOX MODE: 5
    card if inited
    set pwm to 0/255
    disp id 5420
    load image
    AVS: park check
    AVS: temperature monitoring enabled
    AVS: STB: V=0.941V, T=+28.719C, PV=0.868V, MV=0.942V, FW=30333278 [0.3.2.x]
    USB otp=00000040
    USB @ 0xf0470200: IPP is active low, IOC is negative polarity
    init fp
    found card in unknown state
    cannot read T1 header
    error in receive
    error during t1 transfer
    cannot read fabca-cert
    set pwm to 200/255
    TPM error. Please contact Dreambox support

  • Thank you!
    Any update about when? (will I have the dream ok for the next week?)


    I started for more than 20 times but it always refuses (for now...) I will make new tries

  • I just boot it!
    sequence:
    power on - red exclamation mark - power off - 1 second - power on


    You can post the links - I understand I can upload through network- Correct?


    Happy to apply!


  • flash-fsbl gibt mir eine Fehlermeldung vom HTTP-Server: (hab den Hash hier durch "..." ersetzt)


    Code
    [*] Downloading 'http://dreambox.de/verify/fsbl?m=22&o=...'
    wget: server returned error: HTTP/1.1 403 Forbidden

    Liegt's an mir?

    DM900 / Original Unstable

  • @Reichi



    In WEB Interface ( Rescue mode ) I can not see date of production, mac and other things... box is hanging every 5 minutes.

  • There are some versions of the rescue loader that have a bug regarding the information. But this is just a display problem and nothing serious. It hast nothing to do with your other symptoms.


    Regarding you log: This just shows that your not allowed to update the bootloader, because your bootloader is already up to date. So again: Not part of your problem ;)

    so long
    m0rphU

  • Hi
    I have a problem to flash my dm900
    it can go to rescue mode but can not install new image. it can not connect t the IP address which appear in display in rescue mode. any help?
    thanks

  • Hi
    I have a problem to flash my dm900
    it can go to rescue mode but can not install new image. it can not connect t the IP address which appear in display in rescue mode. any help?
    thanks


    U mean the ip address appeared in display? If it so...u should connect to ur box.


    Sent from my A1601 using Tapatalk

  • Hi,
    Yes, the IP address appeared on the both displays of TV and the DM900 but again i could not connect to the box.
    In the end i found what was the problem. I used microsoft explorer browser on windows 10 to connect to the box and it was the problem. After changing the browser from microsoft explorer to microsoft edge then i could connect without problem to the box. It looked like that there was some comply problem with microsoft explorer and the DM900.

  • probably cleaning browser cache would have been sufficient